3 saker att fråga sig själv när man köper yogabyxor


Medan yoga byxor kan vara en fritidstrend och valet för garderob för dem som önskar komfort, om du utövar yoga dagligen, vet du den viktiga roll dina kläder spelar i kvaliteten på din övning. När du lägger dig i positioner och låter ditt sinne och kropp släppa är det sista du vill oroa dig för byxor som helt enkelt inte passar bra.

Tack och lov kan denna oro lätt elimineras när du väljer organiska yogabyxor som inte bara passar perfekt i kroppen utan också mår bra när du bär dem. För att hjälpa dig i din strävan att hitta rätt byxpar för din övning har vi delat tre viktiga frågor du ställer dig själv innan du gör ditt köp:

Är det bekvämt?

Komfort bör vara din första prioritet! Generellt vill du att dina byxor ska vara lätta och tillverkade av ett andbart tyg. Hos Hyde förstår vi hur viktigt det är att kläderna ”andas” vilket är en av orsakerna till att vi valde att skapa produkter från en blandning av mjuk, organisk bomull och spandex.

En annan del av att välja ett bekvämt par yoga byxor för kvinnor är att veta vilken typ av yoga du utövar regelbundet. När du hittat ett par byxor som känns lätt och är gjorda av ett andningsbart material, ta dig verkligen tid att överväga behoven i din övning. Om du till exempel utövar Hatha, vår Kundalini-yoga, kanske du vill ha ett löst passande par byxor som inte kommer att begränsa dig, till exempel vår gudomliga dragsko eller ryder beskärda byxor. Om du utövar varm yoga kommer svett att vara ett stort problem. Du vill ha byxor som naturligtvis vickar och inte rider upp när du går från pose till pose, som vår vridna sömmar eller vår lydia-ben.

Är det rätt storlek?

Om du köper dina yoga byxor från en lokal butik eller yogastudio är det alltid klokt att prova på dem. Och du kan ta en storlek i en stil och en annan storlek i en annan – båda från samma märke. När du köper byxor online, se definitivt storlekstabeller eftersom alla märken varierar i storlek. Och kontrollera webbplatsens returpolicy innan du slutför ditt köp. Hos Hyde vill vi att du ska hitta rätt passform, så vi är glada att kunna erbjuda utbyten med fullprisvaror.

Några saker att komma ihåg när du köper yoga byxor är att de ska passa snyggt på både höfterna och midjan, men inte så tätt att du känner dig begränsad. Dessutom bör dina byxor inte vara för lös eftersom det kan störa din naturliga rörelse. Slutligen, kom ihåg att under yoga utför du inversioner och böjer dig ganska mycket. Så du vill ha ett par som inte glider ner eller utsätts för dig, vilket orsakar en pinsamt situation.

Är det en bra längd för mig?

En annan sak att undvika är att köpa byxor som är för långa. När dina byxor är för långa kan du glida och snubbla när du går från pose till pose. Under yoga vill du känna dig stark och stabil på dina fötter, inte obalanserad. Så om dina byxor är för långa är det inte bra. Du vill välja byxor som faller precis under dina kalvar eller stannar precis vid vristen. Och om du har för långa byxor, släng inte bara dem – gå till en skräddare och få dem hemma. Ännu bättre, välj vår gudomliga dragsko eller kellybyxa som kan skäras till önskad längd, ingen fållning krävs!